Coronapeiling ondernemers

Hoe beleven uw ondernemers de coronacrisis? Wat wordt er van u als (lokale) overheid verwacht en hoe kunt u dit het beste aanpakken?

Door de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus is er veel veranderd in de samenleving. De genomen maatregelen hebben ingrijpende gevolgen voor vrijwel iedereen. Bijvoorbeeld voor ondernemers die hun winkel niet kunnen openen of voor werknemers met flexcontracten die een onzekere tijd tegemoet gaan.

Als u als overheid weet hoe ondernemers deze crisis beleven en waar zij behoefte aan hebben, kunt u gepaste ondersteuning bieden en hen helpen om zo goed mogelijk door deze crisis te komen.

Vanuit onze jarenlange ervaring en expertise met onderzoek willen wij gemeenten een helpende hand bieden tijdens deze omstandigheden. Lexnova wil gemeenten graag ondersteunen met een vrijblijvend onderzoek. Met behulp van een digitale peiling willen we gemeenten inzicht geven in de ervaringen en meningen van ondernemers over de coronacrisis en de rol van de gemeente hierin. We onderzoeken welke behoefte aan steun vanuit de gemeente er bestaat. Op deze manier helpen we gemeenten passende informatievoorziening en ondersteuning aan ondernemers te bieden.

Gemeenten kunnen deze peiling gratis door Lexnova uit laten voeren. De vragenlijst is bereikbaar via een aan te vragen gemeentespecifieke link. Deze link kunt u als gemeente verspreiden onder ondernemers, via bijvoorbeeld ondernemersverenigingen, social media of de website van de gemeente. Lexnova zorgt voor de hosting van de vragenlijst en de rapportage van de resultaten. Wij hopen op deze manier ons steentje bij te dragen en gemeenten inzichten te geven waar ze mee verder kunnen.

Wilt u gebruik maken van dit gratis onderzoek, meld u dan hier aan.

Extra vragen of maatwerk

We zijn een onderzoeksbureau gericht op een persoonlijke aanpak. U heeft daarom ook de vrijheid om extra vragen toe te voegen of extra analyses te laten uitvoeren die voor uw situatie relevant zijn. Bijvoorbeeld het toevoegen van een vraag over initiatieven, maatregelen en regelingen die specifiek zijn voor uw gemeente, met de vraag of ondernemers daaraan willen deelnemen of wat hun mening erover is.

U kunt daarnaast een op maat gemaakte peiling laten opstellen voor specifieke doelgroepen, bijvoorbeeld ondernemers in een specifieke sector, zzp’ers of winkeliers.

Vragen over het gebruik van de basisvragenlijst of benieuwd naar de mogelijkheden voor een op maat gemaakte peiling in uw gemeente of provincie? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 050-313 11 33.