Klanttevredenheid

Klanttevredenheidsonderzoek

Inzicht in de klanttevredenheid is voor bedrijven van groot belang, omdat tevredenheid en kwaliteit de prestaties van een bedrijf verbeteren. Een klanttevredenheidsonderzoek geeft inzicht in de tevredenheid van uw klanten. Middels dit type onderzoek komt u te weten wat uw klanten vinden van uw producen en diensten, uw assortiment, uw prijs of van de kwaliteit die u biedt. U krijgt inzichtelijk wat de sterke punten zijn en welke aspecten aandacht verdienen. Vervolgens kunnen gerichte verbeteracties opgezet worden.

Lexnova helpt u graag bij het uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek. We hebben ruime ervaring met het uitvoeren van dit type onderzoek in zowel de profit- als nonprofitsector. Daarbij maken wij niet alleen de klanttevredenheid inzichtelijk, we komen ook met concrete aanbevelingen om de klanttevredenheid binnen uw organisatie te verbeteren.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Methoden

Wij kunnen verschillende methoden toepassen voor het uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek. De keuze hangt af van de informatiebehoefte, het type bedrijf en de informatie die beschikbaar is over de klanten. Een veelgebruikte methode is de (online) vragenlijst, welke verspreid wordt onder de klanten. Ook kan de klanttevredenheid inzichtelijk worden gemaakt door middel van diepte-interviews of een groepsdiscussie. Deze kwalitatieve onderzoeksmethoden kunnen extra ondersteuning bieden aan de resultaten van de (online) vragenlijst, door in te gaan op achterliggende oorzaken en motivaties.

Onze werkwijze

Na ontvangst van een offerteaanvraag of informatieverzoek nemen wij telefonisch contact op om uw aanvraag door te spreken. Wij stellen graag vragen zodat we onze onderzoeksaanpak en planning goed kunnen afstemmen op de wensen van de opdrachtgever. Wij besteden veel zorg aan het opstellen van een goed plan en stemmen tussentijds regelmatig af met de opdrachtgever. We zorgen ervoor dat we onze opdrachtgever goed leren kennen om tot een maatwerkproduct te kunnen komen. We leveren objectief en onafhankelijk onderzoek.

PROJECTVOORBEELDEN

Hieronder worden twee voorbeelden uitgelicht van door Lexnova uitgevoerde klanttevredenheidsonderzoeken. Voor meer referenties kunt u het overzicht van onze klanten bekijken of contact met ons opnemen.

Menzis

Voor Menzis heeft Lexnova veel marktonderzoek uitgevoerd naar de klanttevredenheid. Voorbeelden zijn onderzoek naar de tevredenheid van verzekerden die gebruik maken van het zittend ziekenvervoer per taxi en een onderzoek naar het gebruik van diabetes-hulpmiddelen.

Gemeente Groningen – klanttevredenheid zakelijke markt Milieudienst

De Milieudienst verzorgt de afvalverwerking en reiniging in de gemeente Groningen. Regelmatig wordt daarbij de tevredenheid gemeten van burgers en van bedrijven en instellingen. Lexnova heeft de klanttevredenheid over en de naamsbekendheid van de Milieudienst onderzocht onder de zakelijke klanten. Beantwoord zijn onder andere de volgende vragen:

  • Hoe hoog is de spontane en ‘geholpen’ naamsbekendheid van de Milieudienst en die van haar belangrijkste concurrenten?
  • Hoe tevreden is men over de dienstverlening van de betreffende afvalinzamelaar?
  • Welke dienstverleningsaspecten zijn belangrijk?
  • Hoe zoeken bedrijven en instellingen informatie over afvalinzamelaars?
  • Welke diensten van de Milieudienst zijn bekend bij de zakelijke markt en in welke mate?

gemeente groningen milieudienst

 

 

 

Stel direct uw vraag

 

 

Contact

Locatie Groningen:
Ossenmarkt 5
9712 NZ Groningen

E-mail: vragen@lexnova.nl

Telefoon: 050 313 11 33
Mobiel: 06 29 11 92 09

Aangesloten bij

fairdata MOA logo

 

Lid van MOA2

 

logo VNG Realisatie2