Nieuws

Eerste winnaar MKB-Vriendelijkste gemeente 2018 bekend

Vanochtend is de eerste winnaar bekend gemaakt van de MKB-vriendelijkste gemeente 2018. Stadskanaal is volgens ondernemers de MKB-vriendelijkste gemeente van Groningen.

Burgemeester Froukje de Jonge ontving vanochtend de prijs uit handen van Gerard Kremer, voorzitter MKB Noord. Stadskanaal neemt de prijs voor de MKB-Vriendelijkste gemeente in Groningen over van Appingedam, dat de titel twee jaar geleden in de wacht sleepte. Deze week worden ook in de andere provincies de winnaars bekend gemaakt door MKB-Nederland. Hou onze social media in de gaten!

De verkiezing heeft als doel gemeenten te prikkelen om het lokale ondernemersklimaat te verbeteren. Eind maart maakt MKB-Nederland bekend welke gemeente zich de komende twee jaar de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland mag noemen. Daarnaast wordt in de categorie grote steden een aparte winnaar aangewezen en wordt bekend welke gemeenten het best scoren in de vier onderzochte pijlers: communicatie en beleid, waardering van de lokale lasten versus het voorzieningenniveau, imago bij ondernemers uit een andere gemeente en de tevredenheid over de dienstverlening. De verkiezing MKB-Vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland en onderzoeksbureau Lexnova.

De tweejaarlijkse prijs, die dit jaar voor de vijfde keer landelijk wordt uitgereikt, dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. Het is daarmee het grootste Nederlandse onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten. In totaal hebben zo'n 20.000 ondernemers meegewerkt.

Namens Lexnova feliciteren wij Stadskanaal met deze mooie overwinning!

mkb vriendelijkste gemeente provincie groningen stadskanaal

 

 

 

Stel direct uw vraag

 

 

Contact

Locatie Groningen:
Ossenmarkt 5
9712 NZ Groningen

E-mail: vragen@lexnova.nl

Telefoon: 050 313 11 33
Mobiel: 06 29 11 92 09

Aangesloten bij

fairdata MOA logo

 

Lid van MOA2

 

logo VNG Realisatie2