Overheden

MKB-vriendelijkste gemeente

MKB-Nederland reikt eens in de twee jaren de prijs voor de MKB-Vriendelijkste gemeente uit. Ondernemers spreken zich in dit grootschalige onderzoek, dat wordt uitgevoerd door Lexnova, uit over het lokale ondernemersklimaat en de dienstverlening van gemeenten aan ondernemers. Dit onderzoek is één van de grootste ondernemerspeilingen van Nederland, waar zo'n 20.000 ondernemers aan meedoen!

Editie 2020/2021

Inmiddels zijn de resultaten van editie 2020/2021 bekend. Wij bieden u de mogelijkheid om de resultaten voor uw gemeente in een compacte rapportage te bestellen

Een ondernemerspeiling via een digitale vragenlijst

Via een digitale vragenlijst meten we het ondernemersklimaat van gemeenten aan de hand van vier pijlers:

  • De mate van tevredenheid van de ondernemer over de dienstverlening van de gemeente
  • Het imago van de gemeente
  • De communicatie en het gevoerde beleid van de gemeente
  • De beleving van de gemeentelijke lasten

De waardering van de ondernemers levert een totaalscore op en natuurlijk een landelijke en provinciale ranglijst!

Door uitvoering van dit onderzoek verkrijgen gemeenten inzicht in de sterke en zwakke punten met betrekking tot de dienstverlening aan ondernemers. Gemeenten kunnen zelf actief mee doen bij de uitvoering van deze ondernemerspeilingen. Hiervan maken vele gemeenten in Nederland gebruik door samen met Lexnova zogeheten Standaard- en Extrapeilingen uit te voeren. Bij de Extrapeilingen kunnen gemeenten zelf eigen vragen mee laten lopen over bijvoorbeeld lokale onderwerpen. De Standaard- en Extrapeilingen zijn vergelijkbaar met de Ondernemerspeilingen van VNG-realisatie maar compacter van aard.

Voor meer info zie: www.mkbvriendelijkstegemeente.nl. Het onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland is gezamenlijk ontwikkeld door MKB-Nederland en Lexnova.

Wilt u als gemeente tussentijds een Standaard- of een Extrapeiling uitvoeren dan behoort dit zeker tot de mogelijkheden. Voor een relatief lage prijs heeft u inzicht hoe ondernemers uw gemeente beoordelen. Neem gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 050 313 11 33.

© Lexnova-MKB Nederland 2008-2021

 

 

 

Stel direct uw vraag

 

 

Contact

Locatie Groningen:
Ossenmarkt 5
9712 NZ Groningen

E-mail: vragen@lexnova.nl

Telefoon: 050 313 11 33
Mobiel: 06 29 11 92 09

Aangesloten bij

fairdata MOA logo

 

Lid van MOA2

 

logo VNG Realisatie2